کلسترول و بیماری قلبی! آیا کلسترول بالا باعث بیماری قلبی می شود؟
در ابتدا باید گفت که بدن ما برای ساختن سلول های سالم به کلسترول نیاز دارد، اما سطوح بالای کلسترول می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. شما باید بدانید که با داشتن کلسترول بالا ، امکان رسوب چربی را در رگ های خونی خود افزایش می دهید.
کلسترول بالا می تواند ارثی باشد، اما اغلب نتیجه انتخاب شیوه زندگی ناسالم است که باعث پیشگیری و درمان می شود. رژیم غذایی سالم ، ورزش منظم و گاهی داروها می توانند به کاهش کلسترول بالا کمک کنند.
کلسترول ، نوعی چربی است که توسط ساختارهایی به نام لیپوپروتئین های با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین های با چگالی پایین (LDL) در جریان خون شما حرکت می کند: HDL به عنوان “کلسترول خوب” شناخته می شود زیرا کلسترول را جمع آوری کرده و برای دفع به کبد می رساند. LDL کلسترول را به قسمتهایی از بدن که به آن نیاز دارند منتقل می کند. گاهی اوقات از آن به عنوان “کلسترول بد” نیز یاد می شود زیرا اگر مقدار زیادی از آن را در جریان خون خود داشته باشید ، می تواند به دیواره عروق بچسبد و در نهایت آنها را مسدود کند.
تنگ شدن یا مسدود شدن عروق می تواند از رسیدن خون به قلب ، مغز یا سایر اندام ها جلوگیری کند. این تنگی می تواند منجر به سکته مغزی ، حمله قلبی یا حتی نارسایی قلبی شود.
آنچه برای چندین دهه تحقیقات به ما نشان داده بود : رژیم غذایی و کلسترول در سلامت قلب نقش دارند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که ارتباط ممکن است پیچیده تر از چیزی باشد که تا امروزه تصور می شد.
کبد کلسترول مورد نیاز را تولید می کند. اما همچنین ما مقدار زیادی کلسترول را از طریق غذا دریافت می کنیم.
به طور کلی، سطح بالای HDL و سطح پایین LDL به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک فراوانی می کند.
طبق چندین دهه تحقیقات مشخص شده است که رژیم غذایی و کلسترول در سلامت قلب نقش مهمی دارند.
ارتباط کلسترول با بیماری های قلبی
دستورالعمل های رژیم غذایی 2010 آمریکا میزان کلسترول توصیه شده در رژیم غذایی را به 300 میلی گرم در روز محدود کرد. این مطالعه و آزمایشاتی بسیاری شواهد قوی را ارائه کرده اند که الگوهای غذایی سالم که دارای کلسترول پایین هستند می تواند خطر بیماری قلبی را در بزرگسالان کاهش دهد.
طبق مطالعه ای در سال 2016 افزایش LDL یک عامل خطر ثابت شده برای بیماری های قلبی معرفی شد و مشخص شد که اسیدهای چرب رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد بیماری های قلبی ایفا می کنند. محققان دریافتند که ایجاد تغییرات جزئی در رژیم غذایی (مانند مصرف غذایی با کیفیت چربی بهتر) باعث کاهش کلسترول می شود و می تواند به طور بالقوه خطر بیماری های قلبی را در آینده کاهش دهد.
عوارض کلسترول بالا بر قلب
-گسترش تصلب شرایین (آترواسکلروز)
کلسترول بالا می تواند باعث تجمع خطرناک کلسترول و سایر رسوبات در دیواره شریان ها (تصلب شرایین) شود. این رسوبات (پلاک ها) می توانند جریان خون را در شریان های شما کاهش دهند ، که می تواند عوارضی را ایجاد کند ، مانند:
درد قفسه سینه. اگر شریان هایی که قلب شما (عروق کرونر) تغذیه می کنند تحت تأثیر قرار گیرند ، ممکن است دچار درد قفسه سینه (آنژین) و سایر علائم بیماری عروق کرونر شوید.
حمله قلبی. در صورت پارگی یا پارگی پلاک ها ، لخته خون در محل پارگی پلاک ایجاد می شود-که جریان خون را مسدود کرده و یک سرخرگ را مسدود می کندو دچار حمله قلبی می شوید.
سکته مغزی. مشابه سکته قلبی ، سکته مغزی زمانی رخ می دهد که لخته خون جریان خون را در قسمتی از مغز شما مسدود می کند.
با این حال تحقیقات جدید نقش کلسترول در ایجاد بیماری های قلبی را زیر سال می برد.
یک بررسی سیستماتیک که در سال 2016 منتشر شد ، نشان داد که افراد بالای 60 سال که دارای کلسترول نوع LDL بالا هستند ، طولانی تر یا بیشتر از افرادی با کلسترول LDL پایین زندگی می کنند. محققان توصیه می کنند دستورالعمل های پیشگیری از بیماری های قلبی در افراد مسن مجددا ارزیابی شوند.
منابع کلسترول در رژیم غذایی چیست؟
تحقیقات بیشتری در مورد کلسترول ، به ویژه کلسترول غذایی ، باید انجام شود. با این وجود، واضح است که رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت قلب و سلامت کلی دارد.
چربی های ترانس و چربی های اشباع شده:
چربی های ترانس، کلسترول LDL را افزایش و کلسترول HDL را کاهش می دهد. به گفته انجمن قلب آمریکا ، هر دوی این تغییرات با افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط هستند. همچنین چربی های ترانس ارزش غذایی نیز ندارند.
روغن های هیدروژنه (PHO) منبع اصلی چربی ترانس در رژیم های غذایی ما هستند. اینگونه روغن ها در بسیاری از انواع غذاهای فرآوری شده یافت می شوند.
در سال 2018 ، منبع معتبر سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تصمیم نهایی را گرفت و اعلام کرد: روغن های هیدروژنه برای مصرف انسان ایمن نیستند. آنها باید به تدریج از منابع غذایی ما خارج شوند. پس سعی کنید از مصرف غذاهایی حاوی روغن های هیدروژنه یا چربی های ترانس اجتناب کنید.
چربی های اشباع شده منبع دیگری از کلسترول LDL است و باید مصرف آن کم شود.
غذاهای حاوی چربی اشباع شده عبارتند از:
غذاهای شیرین و شیرینی هایی مانند دونات ، کیک و کلوچه،گوشت قرمز ، گوشت چرب و گوشت فرآوری شده، گوشت خوک ، پیه، بسیاری از غذاهای سرخ شده، محصولات لبنی چرب مانند شیر ، کره ، پنیر و خامه
این مواد غذایی دارای کلسترول بالا، به همراه غذاهای فرآوری شده و فست فودها ، می توانند در افزایش وزن و چاقی موثر باشند. اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سایر بیماری ها را افزایش می دهد.
مواد غذایی سالم تر
این غذاها ممکن است به کاهش LDL، افزایش HDL و مدیریت وزن کمک کنند:
جو دوسر و سبوس جو دوسر
جو و سایر غلات کامل
لوبیا و عدس
آجیل ، از جمله گردو ، بادام زمینی و بادام
مرکبات ، سیب ، توت فرنگی و انگور
بامیه و بادمجان
سویا
ماهی های چرب مانند ساردین ، ماهی خال مخالی و ماهی آزاد
روغن زیتون
میتوانید مقالات دیگر در زمینه بیماریهای قلبی را مطالعه کنید.