در این مقاله میخواهیم بپردازیم به تاثیر کم خوابی روی قلب و عملکرد آن. اغراق از اهمیت قلب برای سلامتی دشوار است. قلب که وظیفه پمپاژ خون در سراسر بدن را برعهده دارد، سیستم گردش خون را تامین میکند.
متاسفانه مشکلات قلبی عامل اصلی بیماری و مرگ در ایالت متحده است. در حالی که از قبل به خوبی شناخته شده است که عواملی مانند رژِیم غذایی نامناسب، ورزش محدود و سیگار کشیدن میتواند به قلب اسیب بزند، خطرات کمبود خواب برای سلامت قلب به طور فزاینده ای شناخته شده است.
خواب زمانی را برای بازیابی و شارژ مجدد بدن فراهم میکند و تقریبا در تمام جنبه های سلامتی نقش کلیدی ایفا میکند. برای سیستم قلبی عروقی، خواب ناکافی میتواندمشکلات فشار خون و قلب و عروق را زیاد کند و خطر بیماری قلبی، دیابت و سکته قلبی و عروقی را افزایش دهد.
در نتیجه خواب خوب و کافی میتواند به جلوگیری از آسیب به سیستم قلبی عروقی کمک کند و برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، میتواند بخشی از پیروی از یک سبک زندگی سالم برای قلب باشد.
آیا کم خوابی روی قلب تاثیر میگذارد؟
تاثیر کم خوابی روی قلب اصلان چیست؟ خواب یک زمان ضروری برای ریکاوری بدن است.درطول مراحل خواب عمیق ضربان قلب کند میشود، فشار خون کاهش می یابد و تنفس ثابت میشود.
این تغییرات استرس وارده بر روی قلب را کاهش میدهد و به آن اجازه میدهد تا از فشار استرس که در ساعات بیداری روی میدهد بهبود یابد. درنتیجه کمبود خواب مزمن با مشکلات قلبی متعددی از جمله فشارخون بالا، کلسترول بالا، حمله قلبی، چاقی، دیابت و سکته مرتبط است.
خواب و فشار خون
علاوه بر تاثیر کم خوابی روی قلب، کم خوابی روی فشار خون هم تاثیر دارد!
در طورل خواب عمیق و طبیعی فشار خون حدود 10 تا 20 درصد کاهش می یابد. خواب ضعیف، چه ناشی از کمبود خواب و یا چه به دلیل اختلالات خواب، با عدم فرورفتن همراه است، به این معنی که فشار خون فرد در شب پایین نمی آید. مطالعات نشان داده اند که افزایش فشار خون شبانه با فشار کلی مرتبط است.
در واقع، مشخص شده است که فشار خون شبانه حتی بیشتر از فشار خون بالا در طول روز پیش بینی کننده مشکلات قلبی است.عدم داشتن خواب کافی عمیق با افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی مرتبط است.همچنین با مشکلات کلیوی و کاهش جریان خون به مغز مرتبط است.
افزایش فشار خون در طول روز به عنوان پیماد کمبود خواب در مطالعات متعدد شناسایی شده است، اما همه افراد را به یک اندازه تحت تاثیر قرار نمیدهد. ارتباط بین کمبود خواب و فشار خون بالا در بزرگسالان میانسال بیشتر است.افرادی که ساعت های طولانی در مشاغل پر استرس کار میکنند و افرادی که سایر عوامل خطر ابتلا به فشار خون را دارند، کمتر در معرض افزایش فشار خون به دلیل خواب کم ونامناسب هستند.
خواب و نارسایی قلبی
یکی دیگر از تاثیر کم خوابی روی قلب نارسایی قلبی است. نارسایی قلبی زمانی است که قلب خون کافی برای تامین خون و اکسیژن مورد نیاز بدن برای عملکرد صحیح اندام ها پمپاژ نمیکند. یک مطالعه ای روی بیش از 400.000 هزار نفر ارتباط قوی بین مشکلات خواب و نارسایی قلبی پیدا کرد.در آن مطالعه، افرادی که کمتر از هفت ساعت در شب میخوابیدند در معرض ابتلا به نارسایی قلبی قراردارند.
نارسایی قلبی همچنین در افرادی که سایر نشانه های از جمله علائم بی خوابی، خواب آلودگی در طول روز، خروپوف را داشتند شایع تر بود. هر چه تعداد این علائم خواب ناسالم در یک فرد بیشتر باشد، احتمال نارسایی قلبی در او بیشتر میشود.
خواب و حملات قلبی
حملات قلبی دیگر تاثیر کم خوابی روی قلب است. حمله قلبی، که به عنوان انفارکتوس میوکارد نیز شناخته میشود، زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به قلب مسدود شود.حملات قلبی میتواند کشنده باشد. کم خوابی خطر حملات قلبی را افزایش میدهد.
در یک مطالعه افرادی که کمتر از شش ساعت در شب میخوابند، 20درصد بیشتر در معرض حمله قلبی بودند. خواب عمیق و کافی میتواند به ثابت شدن فشار و بهبودی قلب کمک کند در غیر اینصورت میتواند باعث حملات قلبی بیشتر شود.
خواب و چاقی
اضافه وزن یا چاقی به شدت با مشکلات قلبی عروقی و متابولیک متعددی از جمله فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا، بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مرتبط است.تجزیه و تحلیل تحقیقات موجود نشان داد که کمبود خواب با چاقی در ارتباط است.
افرادی که کمتر از هفت ساعت درشب میخوابند، احتمال بیشتری دارد که شاخص توده بدنی بالاتری داشته باشند یا چاق باشند. خواب به تنظیم هورمون هایی که گرسنگی را کنترل میکند کمک میکند وکمبود خواب یا اختلالات خواب می تواند باعث پرخوری شود ومیل به غذاهای پرکالری را افزایش میدهد.
خواب و دیابت نوع دوپ
دیابت نوع دو یک بیماری مزمن است که درآن سطح قند خون، که به عنوان گلوکز خون نیز شناخته میشود، به دلیل ناتوانی بدن در پردازش صحیح قند بسیار بالا می باشد.قند خون اضافی به رگ های خونی آسیب میزند و بر سلامت قلب و عروق تاثیر منفی میگذارد.
احتمال مرگ در اثر بیماری قلبی در اثر بیماری قلبی یا سکته در افراد مبتلا به دیابت دوبرابر بیشتر از افراد بدون این بیماری است.
خواب و ضربان قلب
در خواب معمولی،ضربان قلب در طول مراحل خواب عمیق کاهش می یابد. وپس از آماده شدن برای بیدارشدن دوباره افزایش می یابد.خواب ضعیف پس از بیدار شدن ناگهانی میتواند باعث افزایش شدید ضربان قلب بشود.تحقیقات نشان داده است که افرادی که مشکلات خواب دارند بیشتر از ضربان قلب نامنظم شکایت دارند.
به این دلایل کمبود خواب ممکن است با تپش قلب مرتبط باشد.علاوه بر این افرادی که ضربان قلب نامنظم دارند بیشتر از همه کابوس های مکرر را تجربه میکنند. اگر خواب فردی با کابوس مختل شود، ممکن است با احساس تپش قلب از خواب بیدار شود.
اختلالات خواب وسلامت قلب
آپنه انسدادی خواب یک اختلال تنفسی است که با بیماری قلبی، چاقی، دیابت، سکته های مغزی و فشارخون بالا مرتبط است. افراد مبتلا به آپنه در هنگام خواب، زمانی که راه هوایی آنها مسدود میشود، دچار نقص تنفسی شده و باعث دیدن کابوس میشود. علاوه بر این اختلال تنفس باعث کاهش میزان اکسیژن در خون میشود که ممکن است اثرات آپنه بر سلامت قلب رابدتر کند.
اختلالات حرکت غیر طبیعی در طول خواب، مانند سندرم پای بیقرار و اختلال حرکت دوره ای اندام، نیز با مشکلات قلبی مرتبط است. درحالی که توضیح دقیق ناشناخته است، ممکن است مربوط به فعال شدن غیر طبیعی سیستم قلبی عروقی باشد که با این شرایط رخ میدهد و باعث افزایش و نوسان ضربان قلب و فشار خون میشود.
اختالالات ریتم شبانه روزی خواب، زمانی رخ میدهد که ساعات خواب فرد شب وروز ناهماهنگ باشد، با مشکلات قلبی و عروقی مرتبط است. به عنوان مثال افرادی که شیفت شب کار میکنند وباید در طول روز بخوابند، در معرض خطر ابتلابه فشار خون، چاقی،دیابت و همچنین حوادث قلبی مانندسکته های قلبی یا مغزی هستند.