بالا بودن فشار خون چه تاثیری بر بدن شما می گذارد؟ در ادامه به طور کامل توضیح می‌دهیم تمام موارد را.

آسیب دیدن شریان ها

شریان ها باید محکم ، نرم و قابل ارتجاع باشند تا خون بتواند در آن ها جریان یابد و اکسیژن را از ریه ها و قلب به سایر اعضای بدن و بافت ها برساند. بالا بودن مقدار فشار خون ، نیروی زیادی به دیواره شریان وارد می کند در نتیجه دیواره داخلی آسیب می بیند و چربی یا پلاک در آن تجمع می یابد. تشکیل پلاک شریان ها سفت و باریک می کند و باعث می شود که نتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند.

آنوریسم

وقتی که مقدار فشار خون زیاد شود به بخشی از دیواره شریان نیروی زیادی وارد می شود و آسیب می بیند و ممکنست پاره شود و عوارض خطرناکی درپی داشته باشد. این اتفاق در هر شریانی ممکنست رخ دهد و بیشتر در آئورت  بروز می کند که خون را به قسمت پایین و میانی بدن هدایت می کند. اگر یک شریان آسیب دیده داشته باشید ، حتی با وجود طبیعی بودن مقدار فشار خون ممکنست به آنوریسم مبتلا شوید.

بیماری های شریانی قلب

بیماری شریانی قلب زمانی بروز می کند که در شریان های نزدیک به قلب  پلاک تشکیل شود. در نتیجه جریان خون کند شده و سبب بروز درد قفسه سینه یا آنژین شده و ریتم قلب را تغییر می دهد که به آریتمی معروفست. انسداد کامل شریان سبب بروز حمله قلبی خواهد شد.

حمله قلبی

وقتی که پلاک در شریان تشکیل شد یا بخشی از آن از دیواره شریان جدا شد و به طور کامل شریان قلبی را مسدود کرد ، حمله قلبی بروز می کند. انسداد این شریان ، مانع از رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به عضله قلب می شود که به آن آسیب می رساند. به طور معمول احساس فشار یا درد در قفسه سینه دارید اما گاهی این درد به بازو ، گردن یا فک هم انتشار می یابد . تنفس مشکل شده و احساس سرگیجه و تهوع خواهید داشت . در صورت بروز این علائم به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.

بیماری شریان ها ی محیطی

بیماری شریان های محیطی مانند بیماری های شریان های قلبی است اما به عروق دورتر از قلب آسیب می رساند. عروقی که در دست ها ، پاها ، سر یا معده قرار دارند آسیب می بینند. ممکنست درد یا کرامپ در پاها داشته باشید به خصوص در هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله ها . همچنین احساس خستگی ایجاد می کند. درد در زمان استراحت برطرف شده و در زمان حرکت شروع می شود. اگر این بیماری درمان نشود مشکلات مهمی بروز می کند از جمله سکته مغزی ، ایجاد زخم یا قطع جریان خون در پاها که به آمپوته شدن یا قطع عضو می انجامد.

نارسایی قلبی

بالا بودن مقدار فشار خون منجر به تنگی شریان ها می شود. به مرور زمان بار قلب زیاد شده و ضعیف خواهد شد. در نتیجه نمی تواند خون را به سرتاسر بدن به جریان بیندازد. این شرایط نارسایی قلبی نام دارد.

بزرگ شدن قلب

وقتی که قلب به سختی کار کند تا بتواند خون را به جریان بیندازد ، عضله قلب ضخیم می شود. در نتیجه قلب بزرگ خواهد شد. هر قدر بزرگتر شود کم تر می تواند کار خود را انجام دهد و بافت ها اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد.

سکته مغزی

بالا بودن مقدار فشار خون عامل اصلی بروز سکته مغزی است. سکته مغزی به دو نوع بروز می کند:

  • خونریزی دهند : پاره شدن یک شریان در مغز
  • ایسکمیک : بسته شدن یا انسداد شریان به وسیله لخته که مانع از رسیدن اکسیژن به سلول های مغزی می شود.

اگر خون به بخشی از مغز نرسد ، می میرد. در نتیجه توانایی تفکر ، حرکت ، سخن گفتن و دیدن مختل خواهد شد. علائم بروز سکته مغزی را به یاد داشته باشید:

  • فلج شدن یا افتادگی یک طرف صورت
  • ضعف دست ها یا بیحسی
  • مشکلات تکلم
  • تماس با اورژانس

می‌توانید مقالات مرتبط برای فشار خون را مطالعه کنید.

دمانس یا زوال عقل

بالا بودن فشار خون منجر به تشکیل پلاک در شریان هایی می شود که مغز راتغذیه می کنند. انسداد این شریان ها سبب کاهش جریان خون به قسمت های دیگر بدن هم خواهد شد. وقتی عملکرد مغز تغییر پیدا کند ، به نام دمانس عروقی معروفست . این عارضه می تواند نحوه تفکر ، سخن گفتن ، دیدن ، به یاد آوردن و حتی حرکت کردن فرد را تحت تاثیر قرار دهد. این عارضه به مرور زمان اتفاق می افتد. اما اگر سکته مغزی بروز کند این نشانه ها زودتر نمایان خواهند شد.

نارسایی کلیوی

بالا بودن مقدار فشار خون علت ثانویه بروز نارسایی کلیوی به شمار می رود. به سبب سخت شدن و تنگی عروق خونی کلیه ها ، دفع مواد زاید به راحتی صورت نمی گیرد. کلیه ها فیلتر های اختصاصی به نام نفرون دارند که نرسیدن مواد غذایی و خون به آن ها عملکرد کلیه ها را مختل خواهد ساخت.

مشکلات بینایی

به مرور زمان ، بالا بودن مقدار فشار خون می تواند جریان خون به شبکیه ( لایه نازکی که در عقب کره چشم قرار دارد) را کاهش دهد. در نتیجه خون کمتری به عصب بینایی می رسد . عصب بینایی پیام های بینایی را به مغز ارسال می کند . اگرجریان خون کافی نداشته باشد تاری دید یا در مواردی کوری را به دنبال خواهد داشت. بالا بودن مقدار فشار خون می تواند سبب تجمع مایعات در زیر شبکیه شود که با ایجاد اسکار دید را غیر شفاف و تار خواهد کرد.

بالا بودن فشار خون

ناتوانی جنسی در مردان

بالا بودن مقدار فشار خون سبب کاهش جریان خون به هر نقطه از بدن می شود. اگر مقدار خون کافی به بخش تناسلی نرسد ناتوانی جنسی بروز می کند . اگر قکر می کنید که سلامتید ولی دچار زودانزالی می شوید باید به پزشک مراجعه کنید تا ببینید مبتلا به پرفشاری خون هستید یا نه.

مشکلات جنسی در زنان

کاهش جریان خون به واژن سبب بروز مشکلات جنسی برای زنان می شود که هم قبل از تماس جنسی و هم در حین آن بروز می کند. ارضاء جنسی را به تاخیر انداخته و خستگی شدید ایجاد می کند که خود مانع از برقراری ارتباط مناسب خواهد شد.

پوکی استخوان

افراد مبتلا به پرفشاری خون ممکنست کلسیم بیشتری در ادرارشان دیده شود. زیرا بالا بودن مقدار فشار خون سبب می شود که بدن بخواهد از وجود املاحی که برای استحکام استخوان ها اهمیت دارند خلاص شود. در نتیجه احتمال بروز شکستگی به خصوص در زنان سالمند بالا می رود.

آپنه در خواب

آپنه در خواب بر اثر شل شدن عضلات گلو و توقف ناگهانی تنفس در حین خواب بروز می کند . بالا بودن مقدار فشار خون سبب بروز آپنه در خواب می شود که خود مقدار فشار خون را افزایش می دهد. در مورد این عارضه به پزشک مراجعه کنید تا از بروز مشکلات دیگر جلوگیری شود.

یک پاسخ یا دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *