علائم قلبی که در حین ورزش کردن بروز می کنند
بررسی کلی
سبک زندگی بی تحرک یکی از عوامل خطر مهم برای ابتلا به بیماری قلبی است. از منظر فدراسیون جهانی قلب ، بی تحرکی خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 50 درصد افزایش می دهد. سایر عوامل خطر عبارتند از :
- رژیم غذایی حاوی اسید های چرب اشباع شده
- ابتلا به دیابت نوع 2
- ابتلا به پُرفشاری خون
- سیگار کشیدن
- بالا بودن مقدار کلسترول خون
- چاقی
- سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی
کاهش این عوامل خطر می تواند احتمال بروز حمله قلبی یا سکته مغزی و نیاز به انجام درمان های تهاجمی شامل عمل جراحی بای پس قلب را کاهش دهد
فعال بودن بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. ثابت شده است که انجام فعالیت های بدنی منظم و ایروبیک مانند پیاده روی به حفظ سلامت قلب کمک می کند . با حذف عوامل خطر دیگر از طریق کاهش وزن و کاهش مقدار فشار خون ، می توان خطر ابتلا به بیماری های قلبیعروقی را کم کرد. اما در برخی از موارد ورزش کردن ممکنست احتمال بروز حمله قلبی ، به خصوص در مبتلایان به بیماری های قلبی و افرادی که فعالیت بدنی خود را پایش نمی کنند افزایش دهد. در این مقاله علائم قلبی که در حین ورزش کردن بروز می کنند و اقدامات لازم در هنگام بروز آن ها بیان می شود.
چرا باید احتیاط کنید ؟
ورزش کردن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی بسیار اهمیت دارد. انجام فعالیت های بدنی برای بیشتر مردم بی خطر است اما در موارد زیر باید احتیاط را رعایت کنید:
- به گفته پزشک ، یک یا دو عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را دارید.
- به تازگی دچار حمله قلبی یا مشکلات قلبی شده اید
- مدت هاست که بی تحرک هستید
مبتلایان به بیماری های قلبی می توانند با خیال راحت ورزش کنند اگر پیش از شروع به ورزش معاینه شوند. البته ورزش کردن برای همه مبتلایان به بیماری های قلبی مناسب است. اگر می خواهید تازه ورزش را شروع کنید باید به آرامی برنامه ورزشی را اجرا کنید تا از بروز عوارض قلبی جلوگیری شود. قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با پزشک مشورت کنید. همچنین ، ممکنست لازم باشد که تمرین ها را تحت نظر پزشک و درحالی که به مانیتور قلب متصل شده اید انجام دهید.
با وجود این همه احتیاط ، پیش بینی بروز حادثه در حین ورزش کردن برای پزشک دشوار است. برای حفظ سلامتی خود ، بهترست نشانه های بروز عارضه قلبی را در حین ورزش کردن بشناسید. شناختن این علائم برای حفظ جان افراد مبتلا به بیماری قلبی یا پُرخطر لازم است.
احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه
بیشتر مردم در هنگام بروز حمله قلبی درد و ناراحتی در قفسه سینه خود حس می کنند. بیشتر حمله های قلبی بدین شکل شروع می شود. اما برخی هم احساس نارحتی ، فشار ، فشرده شدن یا پُری در مرکز قفسه سینه را حس می کنند. درد گذراست و کم و زیاد می شود یا قطع و وصل می شود. به دشواری می توان گفت که چه اتفاقی دارد می افتد. توقف فعالیت بدنی و مصرف دارو یا بررسی سریع پزشکی در صورت بروز این نشانه باید در کمتر از چند دقیقه صورت گیرد.
کوتاه شدن تنفس
احساس نفس تنگی و دشواری تنفس ممکنست در حین انجام فعالیت بدنی همراه با درد یا ناراحتی قفسه سینه بروز کند که ممکنست نشانه پیش از بروز حمله قلبی باشد. این نشانه می تواند قبل از بروز ناراحتی قفسه سینه یا حتی بدون بروز درد قفسه سینه بروز کند.
گیجی یا سرگیجه داشتن
ممکنست در حین انجام فعالیت بدنی از حال بروید به خصوص اگر به آن عادت نداشته باشید. نباید در حین ورزش کردن احساس گیجی یا سرگیجه داشته باشید. بروز این علامت هشداردهنده را جدی بگیرید و بلافاصله انجام فعالیت بدنی و ورزش را متوقف کنید.
غیر طبیعی شدن ریتم قلب
اگر حس می کنید که ضربان های قلب نا مرتب است ، تپش قلب دارید یا قلبتان می لرزد. باید ورزش کردن را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید.
احساس ناراحتی در مناطق دیگر بدن
بروز مشکلات قلبی سبب بروز احساساتی در نقاط دیگر بدن به غیر از قفسه سینه می شود . نشانه ها شامل احساس ناراحتی ، درد یا فشار در بازوها ، پشت ، گردن ، چانه یا معده است. ممکنست درد منتشر به یکی از اعضای بدن را احساس کنید ، به طور مثال ، درد از قفسه سینه به چانه یا گردن یا شانه و بازو و پشت منتشر شود.
عرق سرد و غیر عادی
اگر چه عرق کردن در حین انجام فعالیت بدنی طبیعی است اما بروز تهوع و عرق سرد علائم هشداردهنده ای به شمار می روند. برخی از مردم حمله های قلبی را به صورت احساس ناراحت کننده و عذاب آور حس می کنند.
با اورژانس تماس بگیرید: 115
وقتی با مشکلات مربوط به قلب روبه رو می شوید ، زمان اهمیت زیادی دارد. هر ثانیه با ارزش است. نباید صبر کنید تا ببینید چه می شود و همچنان به ورزش کردن ادامه دهید … باید ورزش کردن را متوقف کنید و به سرعت تحت درمان قرار بگیرید. با بروز نشانه های ذکر شده حتما با اورژانس تماس بگیرید.
به توصیه انجمن قلب آمریکا نباید بیش از چند دقیقه صبر کنید – دقیقه خیلی زیاد است. ممکنست در حین بروز حمله قلبی قلب از کار بیفتد. پرسنل اورژانس با دانش و تجهیزاتی که دارند به شما کمک می کنند.
اگر دچار حمله قلبی شدید و نمی توانید با اورژانس تماس بگیرید از فرد دیگری بخواهید که رانندگی کند و شما را به بیمارستان برساند . از رانندگی خودداری کنید مگر اینکه گزینه دیگری وجود نداشته باشد….