کمبود ویتامین D می تواند منجر به بروز پُرفشاری خون شود؟

سال هاست همه می دانند کمبود ویتامین D سبب پوکی استخوان ها می شود. اما وقتی سخن از سلامتی قلب به میان می آید ، نقش ویتامین D باید بررسی شود.

کمبود ویتامین D ممکنست با بروز بیماری قلبی و افزایش احتمال بالا رفتن مقدار فشار خون  ( پُرفشاری خون) رابطه داشته باشد. هرچند، لازمست تحقیقات بیشتری انجام شود. هنوز زود است که بگوییم کمبود ویتامین D منجر به ابتلا به پُرفشاری خون می شود یا آیا مصرف مکمل های حاوی ویتامین D می تواند در درمان پرفشاری خون موثر باشد یا نه.

هنوز هم ویتامین D یکی از مواد مهم برای سلامت بدن به شمار می رود. آکادمی ملی علوم ، مهندسی و پزشکی مصرف 600 واحد بین المللی ویتامین D در روز را برای افراد 19 تا 70 ساله توصیه می کند. برای سالمندان 71 سال به بالا مقدار مصرف توصیه شده برابر با 800 واحد بین المللی ویتامین D است.

برخی از افراد درباره کافی بودن مصرف این مقدار ویتامین D پرس و جو می کنند و فکر می کنند که مصرف مقادیر بیشتر برای افراد سودمند باشد.  اما آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی توصیه کرده است که بزرگسالان مقادیر بیشتر از 4000 واحد بین المللی ویتامین D در روز مصرف نکنند.

(می‌توانید مقالات مرتبط با فشار خون راهم بخوانید)

اگر فکر می کنید مقدار مصرفتان خیلی کم– یا خیلی زیاد است – با پزشک خود مشورت کنید . وی آزمایش خون تجویز می کند و مشخص می شود که سطح ویتامین D در خونتان چقدر است . بررسی مقدار ویتامین D موجود در بدن برای آفریقایی- آمریکایی ها و افراد رنگین پوست بسیار اهمیت دارد. هر قدر پوست فرد تیره تر باشد ، ملانین بیشتری دارد . ملانین رنگدانه ای است که به پوست رنگ می دهد و هرقدر مقدار ملانین پوستتان بیشترباشد ، ساختن ویتامین D از نور خورشید برای پوست دشوارتر خواهد شد.

کمبود ویتامین D

در موارد زیر اندازه گیری مقدار ویتامین D در خون توصیه می شود:

  • افرادی که مدت زیادی در معرض نور خورشید قرار دارند
  • سالمندان
  • افرادی که به خاطر بیماری یا شرایط خاص بدنشان نمی تواند ویتامین D جذب کند.

یک پاسخ یا دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *